Навигация

Бюлетин

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

РАЗКРИТИ  КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
На 12.09.2010 год. в с. Реселец, служители на РУП – Червен бряг са спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген голф" с врачанска регистрация, управляван от неправоспособен 19 годишен младеж от с. Габаре. След извършена проверка за алкохол с техническо средство е установено, че същият управлява с концентрация на алкохол 2,85 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство, работата продължава разследващ полицай.
На 12.09.2010 год. в гр. Червен бряг, служители на РУП – Червен бряг са спрели за проверка лек автомобил "Сеат ибиза" с плевенска регистрация, управляван от 20 годишен от същия град. След извършена проверка за алкохол с техническо средство е установено, че управлява с концентрация на алкохол 1,94 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство, работата продължава разследващ полицай.
На 10.09.2010 г. в РУП - Кнежа е получен сигнал от 40 годишен мъж от гр. Кнежа, за извършена кражба на царевица от земеделски блок, находящ се в землището на с. Бреница. След проведени бързи издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са три лица - на 23, 25 и 19 години от гр. Кнежа, с. Бъркачево, общ. Бяла Слатина и гр. Свищов. За да извършат кражбата лицата са използвали лек автомобил «Опел Вектра» с плевенска регистрация. Царевицата около 300 кг. е била натоварена в багажното отделение и в купето на автомобила. Същите са иззети и се намират на съхранение в РУП - Кнежа. Лицата са направили пълни самопризнания и са освободени. По случая е образувано досъдебно производство, работа продължава разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ:
На 10.09.2010 г. за времето от 13:30 часа до 15:30 часа е проведена полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Плевен за разпространение на акцизни стоки без бандерол. Проверени са два търговски обекта в гр. Плевен, като са установени и иззети акцизни стоки без бандерол - общо 24 броя кутии,  които са предадени с протоколи за доброволно предаване. Същите ще бъдат предоставени на Митническо бюро - Плевен за вземане на отношение.
На 10.09.2010 г. за времето от 11.00 ч. до 13.00 ч. на територията на РУП - Червен бряг е проведена полицейска операция от служители на РУП – Червен бряг по линия "Акцизни стоки". В хранителен магазин, находящ се в гр. Червен бряг,  стопанисван от еднолична фирма са намерени и иззети  10 бр. кутии тютюневи изделия без акцизен бандерол.  Работата по случая продължават служители на РУП – Червен бряг.
За времето от 23.00 часа на 10.09.2010 год. до 03.00 часа на 11.09.2010 г. от служители на РУП - Гулянци е проведена полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с разпространението на наркотични вещества в близост  и до учебните заведения. Извършена е проверка на 6 питейни, увеселителни заведения и компютърни клубове и районона на СОУ "Христо Смирненски". По време на операцията са съставени 4 акта по ЗБЛД.
        
ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ:
На 12.09.2010 г. около 00.30 ч. на пътя с. Мечка - с. Коиловци, водачът на лек автомобил "Фолксваген Голф" с плевенска регистрация, управляван от 22 годишен мъж от гр. Никопол, при движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, излиза вляво от пътното платно по посока на движението и се обръща в крайпътната канавка. Вследствие на ПТП, водача на лекия автомобил е със счупена лява ръка и е настанен в ортопедична клиника за операция без опасност за живота. Возещото се на предна дясна седалка 15 годишно момиче от с. Въбел е с травми по тялото и е приета в ЦСМП - Плевен за преглед и наблюдение без опасност за живота. На задната седалка са пътували двама младежи на 19 и 21 години от гр. Никопол и с. Въбел, единият от които е прегледани и освободен, без сериозни наранявания. Работа по случая продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И СПАСЯВАНЕ
За периода от 06:00 часа на 10.09.2010г. до 06:00 часа на 13.09.2010г. РУПБС при ОД на МВР-Плевен са участвали в ликвидирането на 7 бр. произшествия, от които 2 пожара с материални загуби, 3 бр. пожара без материални загуби и 2 бр. техническа помощ. Пожарите с материални загуби са:
На 10.09.2010 г. в 19:35 часа в РУПБС-Плевен е получено съобщение за пожар в контейнери за разделно сметосъбиране в гр. Плевен, ж.к. ”Сторгозия” до бл.88, собственост на Община Плевен. При пожара е унищожено: контейнери-2бр. Причина – небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен от екип на РУПБС-Плевен.
На 11.09.2010 г. в 20:17 часа в РУПБС-Гулянци е получено съобщение за пожар в лятна кухня в с. Ленково. При пожара е унищожена покривна конструкция - 6 кв.м. Причина – строителна неизправност. Спасено –домашно имущество и сграда. Пожарът е погасен от екип на РУПБС - Гулянци.
Пожарите без материални загуби са на територията на с.Изгрев, гр.Левски и гр. Плевен, ж.к. Дружба.

Днес, в 10.00 часа, в ОД на МВР – Плевен, Директора на ОДМВР – Плевен и представител на търговска верига “Технополис” връчиха на десет деца на загинали и пострадали служители на МВР от Плевенска област, преносими компютри (лаптоп) във връзка с началото на новата учебна година – 15 септември. Вече повече от 10 години, МВР и в частност ОД на МВР – Плевен раздават подаръци на децата във връзка с откриването на учебната година. 

13 септември 2010 г.
Гр. Плевен